Santa Susanna, Costa Brava, Spania 2012

BUN VENIT
Colegiul Medicilor din Constanţa în colaborare cu Facultatea de Medicină  Constanţa, organizează un program de perfecţionare în domeniul medical, în Spania care se va derula în septembrie 2012, pe parcursul a  8 zile. Cursurile vor fi susţinute de personalităţi marcante ale vieţii medicale dobrogene, ceea ce va ridica la un înalt nivel rezonanţa acestei manifestări. Pentru a îmbina valoarea acestei manifestări  cu o atmosferă fascinantă, vă propunem participarea la  cursurile organizate în Spania, stațiunea Santa Susanna, Costa Brava, la 14km sud de Lloret de Mar şi la 65km de Barcelona. Santa Susana este o staţiune animată, atractivă aflată chiar în faţa unor dealuri împădurite, oferind atât un vechi oraş autentic cât şi o staţiune modernă cu numeroase facilităţi. Plajele staţiunii au o lungime de 2 km şi sunt aproape de Malgrat de Mar sunt formate din pietriş şi nisip în golfuleţe, sezlongurile şi umbreluţele găsindu-se din plin. Se pot practica şi obisnuitele sporturi nautice, iar barurile şi restaurantele vă aşteaptă cu băuturi racoritoare. Vechiul oraş fortificat Santa Susanna este plin de străduţe pietruite şi case văruite, oferind restaurante cu specific catalan şi magazine de artizanat local. Vă așteptăm cu drag să participați la acest program de perfecționare în domenul medical.

Comitetul de organizare

COMITET ȘTIINȚIFIC
Prof.dr. Bordei Petru
Prof.dr. Comşa Gh.Ionel
Prof.dr. Tode Viorel
Prof.dr. Tica Constantin
Conf.dr. Gheorghe Emma
S.l.dr. Cambrea Claudia

COMITET DE ORGANIZARE
Dr. Dascăl Gabriela
Dr. Popovici Mirela
Dr. Ionescu Constantin
Androne Magda
Barbu Eugen
Stan Andreea

TEMATICA STIINTIFICĂ
Vor fi organizate  cursuri  de perfecţionare, cu o durată de 8 zile:
– “Patologia comunicării-noţiuni de fonologie” – Prof.dr. Comşa Gheorghe Ionel, medic primar O.R.L.;
– “Influenţa factorilor de mediu asupra tegumentului” – conf.dr. Gheorghe Emma, medic primar Dermato-Venerologie.
Data de plecare: 05.09.2012
Informaţii detaliate referitoare la organizarea cursurilor  le puteti găsi pe site-ul: www.cmr-ct.ro sau pe email: cmr_ct@yahoo.com sau tel: 0241-510098.
Limba oficială a simpozionului este limba română.
Manifestarea va fi creditată cu ore EMC.

ÎNREGISTRAREA ŞI TAXĂ DE PARTICIPARE
Înscrierea la cursurile din cadrul Programului de Perfecţionare organizat de Colegiul Medicilor Constanţa pentru perioada septembrie 2012 se poate face prin completarea formularului de înscriere aflat în acest pliant sau descărcat de pe site-ul www.cmr-ct.ro şi trimiterea lui fie prin poşta împreună cu copiile documentelor din care să reiasă achitarea primei tranşe (50%) din taxa de înscriere pe adresa: Colegiul Medicilor din Judeţul Constanţa, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 31, Bl. L28, Ap. 62, Cod 900162, Constanta, fie în format electronic pe email pe adresa cmr_ct@yahoo.com.

Taxa de participare este de 660 euro pentru participanţi şi 640 euro pentru însoţitori sau echivalentul în lei  la cursul Băncii Naţionale a României  + 2% comision de risc valutar. Poate fi platită în 2 tranşe egale: – până la 15.06 – 50% – restul pâna la 10.08 – 50%. După achitarea integrală a taxei se va încheia asigurare STORNO pentru situaţii ca: îmbolnăviri, pierderea locului de muncă, chemare în instanţă, calamităţi naturale, accidente.
Taxa se va plăti în conturile: RO80BREL060021240RO11001 pentru lei, sau RO43BREL0001060212400200 pentru euro  deschise la Libra Bank Constanţa, CUI: 9862352 cu specificaţia: „pentru cursurile de perfectionare din Spania, numele participantului şi/sau însoţitorului”.

Reprezentantul CMR Constanţa vă va contacta în perioada 20-30 iulie 2012 pentru confirmarea şi validarea înscrierii dvs.

Taxa de participare include:
– transportul cu avionul Bucureşti-Barcelona-București, cursă charter (inclusiv taxe de aeroport) și transfer aeroport Barcelona –  hotel – aeroport;
– cazare în cameră dublă (7 nopţi) Caprici  Verd 4* în stațiunea Santa Susanna, Costa Brava, Spania, cu un regim de masă „mic dejun-bufet suedez”.
– participarea la cursurile de perfecţionare, mapa cu diploma de participare, programul cursurilor şi ecuson;
– asistenţă turistică locală în cazul excursiilor opționale prin personal calificat catalan vorbitor de limbă engleză;
– nu este inclusă asigurarea medicală și Storno.

CAZARE
Cazarea se va face în camere duble la hotelul Caprici  Verd 4 stele timp de 7 nopţi.
Construit in iulie 2002, este situat în Santa Susanna, la numai 100m de plaja, aproape de centrele comerciale şi de gară. Hotelul este renumit pentru grija cu care tratează mediul înconjurător graţie sistemelor sale de reciclare a deşeurilor, a apei şi a utilizării energiilor alternative, cum ar fi energia solară. Hotelul dispune de 266 de camere, dintre care unele sunt adaptate pentru persoane cu nevoi speciale, iar altele sunt comunicante (familiale). Toate camerele sunt dotate cu: 2 paturi “queen-size”, balcon, aer conditionat, încalzire, TV satelit, telefon, seif, frigider, baie cu duş. Hotelul beneficiază de receptie 24h, restaurant cu servire bufet şi show-cooking, piscina pentru adulţi şi copii, jacuzzi, terasă, loc de joacă pentru copii, bar, snack-bar, sală de conferinţe, sală de jocuri, sală internet, grădiniţă, sală de fitness, sauna, piscina şi jacuzzi interioare.

PROGRAM SOCIAL – ÎNSOȚITORI Programul este facultativ. Aceste excursii vor fi organizate pe zile, pe parcursul intregului sejur. Preturile sunt informative si pot varia in functie de numarul de persoane inscrise. 

Water World
Water World, cu peste 22 de ani de istorie în industria divertismentului înCosta Bravase plasează în fruntea de parcuri de apă la nivel european . Situat în Lloret de Mar are mai mult de 15 atractii de apă diferite, multe dintre care nu pot fi găsite în orice alt parc acvatic. Înconjurat de natura este locul ideal pentru a petrece o zi de neuitat in familie.

Barcelona – Acvariu si fantani
Acvariul din zona portului Vell. Este cel mai complet acvariu din punct de vedere al vietatilor din Marea Mediterana, atractia sa principala fiind un bazin de dimensiuni apreciabile care contine, printre altele, cateva specii de rechin, vizita prin acesta facandu-se prin un tunel dintr-un material transparent. Este prevazut si cu o zona gandita pentru cei mici, unde acestia se pot juca si pot invata in acelasi timp. Bazinul cu pesti piranha si cel cu pinguini sunt printre cele mai fotografiate din intregul complex.
Include si o perioada de doua ore de timp liber/ shopping in zona complexului Mare magnum si a Statuii lui Cristifir Columb, cu acces usor catre zona Ramblei de Barcelona.
Seara, in jurul orei 21:00 autocarul se indreapta spre Muntele Montjuich, in apropierea Pietei Espanya, acolo unde se tine spectacolul Fantanilor Magice, spectacol care consta intr-o combinatie de jocuri de apa, muzica si culori, combinatie ce nu a incetat sa uimeasca din anul 1929 si pana in prezent.

Barcelona – Sports, Shopping si fantani
O excursie de o zi intreaga care se adreseaza in special iubitorilor fotbalului si fanilor clubului sportiv F.C. Barcelona, axandu-se in principal pe vizita la stadionul Camp Nou.
Include si o perioada de doua ore de timp liber/ shopping in plin centru al orasului Barcelona, in zona Ramblei si Pietei Catalunya.
Seara, in jurul orei 21:00 autocarul se indreapta spre Muntele Montjuich, in apropierea Pietei Espanya, acolo unde se tine spectacolul Fantanilor Magice, spectacol care consta intr-o combinatie de jocuri de apa, muzica si culori, combinatie ce nu a incetat sa uimeasca din anul 1929 si pana in prezent.
Licenta de Turism 4798/01.03.2011 Brevet de Turism 12847/ 11.10.2007 Polita de asigurare ASTRA ASIGURARI – PG11 0159459 – 01.10.2011-30.09.2012

Girona, Dali si Empuria
O excursie care va permite sa atingeti trei puncte importante pe harta Cataluniei: de dimineata orasul Girona – al doilea ca importanta istorica si culturala dupa Barcelona; la ora pranzului Figueres, orasul natal al lui Salvador Dali, cu faimosul muzeu amenajat chiar de acesta, iar dupa masa – Empuria Brava – un orasel inedit construit pe o serie de canale, oras considerat Venetia Cataluniei.

Barcelona – Gaudi, vizita panoramica
O excursie de o zi intreaga, in care va propunem sa vizitam impreuna Barcelona, considerat cel mai complet oras european. Vizita se imparte in 3 segmente: o parte pe jos in compania ghidului, o a doua parte din autocar, iar ultima parte consta in o perioada de cel putin 2 ore in centrul orasului, Piata de Catalunya. Turul cuprinde nenumarate alte surprize placute si opriri, dar va lasam sa le descoperiti odata ajunsi in Barcelona – capitala tinutului catalan si unul dintre cele mai frumoase porturi la Marea Mediterana.

Andorra
Excursie recomandata pentru cei care doresc sa patrunda in interiorul Cataluniei, sa se bucure de peisajele oferite de acest minunat tinut, dar mai ales pentru cei care doresc sa–si completeze cumparaturile in acest principat in regim duty-free. Punctul terminus il constituie capitala statului – Andorra la Vella, unde grupul ramane in total in jur de patru ore, existand doua opriri programate. In masura in care este posibil, intoarcerea se face pe un traseu diferit, pentru a profita la maxim de peisajele oferite de parcurile naturale din Catalunia, cu cele trei regiuni ale sale pe care le tranzitam in timpul calatoriei: Girona, Barcelona si Lleida. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra documente de identitate in vigoare, preferabil pasaportul, in eventualitatea unui control vamal.

Barcelona – Corida si fantani
O excursie pentru cei care doresc sa vada o corida autentica, cu toreadori din elita spaniola. Spectacolul este organizat seara, in arena El Monumental din Barcelona. Data fiind natura spectacolului, persoanele sub 14 ani nu au acces la acesta. Excursia poate fi combinata cu vizita la acvariul din complexul Mare Magnum din Barcelona si Spectacolul Fantanilor Magice de pe muntele Montjuich.
Licenta de Turism 4798/01.03.2011 Brevet de Turism 12847/ 11.10.2007 Polita de asigurare ASTRA ASIGURARI – PG11 0159459 – 01.10.2011-30.09.2012

Montserrat
O excursie ce se intinde pe parcursul unei zile intregi, ofera ocazia vizitarii centrului spiritual al Cataluniei, manastirea Montserrat, amenajata in inima unei rezervatii naturale, la 700 m inaltime si la numai 38 de km de Barcelona. Accesul la aceasta se face cu un trenulet electric – cremallera (inclus in pretul excursiei), iar coborarea completeaza turul muntelui, aceasta facandu-se cu autocarul pe drumul sinuos ce leaga manastirea de satul de la baza muntelui – Monistrol de Monstserrat. Excursia include si o prezentare audiovizuala in muzeul manastirii si o degustare de lichioruri variate (Casis, Ratafia), realizate dupa reteta calugarilor de la Montserrat.

Marineland
Marineland, situat intre Costa Brava şi Costa del Maresme, este un parc 2 in 1: zoo maritim si parc acvatic. Cu o experienta de peste 20 de ani de activitate, este ideal pentru a petrece toată ziua într-un mediu privilegiat. Marineland este un parc perfect pentru toate vârstele, unde vă puteţi bucura de plimbari, de apă şi de cele mai bune acrobatii de delfini, lei de mare si păsări exotice, toate acestea în contact cu natura.

Port Aventura
Excursia consta in vizita la parcul de distractii Port Aventura, ale carui varietati de spectacole si atractii il transforma in modul ideal de a petrece o zi insorita alaturi de intreaga familie sau prieteni. Parcul este impartit in 5 zone, Polynesia, China, Mexic, Mediterana si Vestul salbatic. Fiecare dintre aceste zone are propriile sale atractii si surprize, este recomandabil sa faceti o plimbare mai intai cu trenuletul ce face turul parcului pentru a va decide unde e cel mai indicat sa incepeti. Cascadele de apa si variatele montagne-russe cu siguranta o sa faca sa reveniti in fiecare an. In interior sunt restaurante tematice si atractii pentru cei mai mici dintre vizitatori, iar pe parcursul traseului prin parc o sa va intalniti cu nenumarate magazine de suveniruri interesante si inedite.

 

 

Descarca pliant Costa Brava 20112Comments are closed.