Malta septembrie 2010

Malta septembrie 2010

BUN VENIT
Colegiul Medicilor din Constanţa în colaborare cu Facultatea de medicină şi cu Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa, organizează un program de perfecţionare în domeniul medical, în Malta care se va derula în septembrie 2010.  Această manifestare va fi structurată pe patru serii a câte 8 zile, fiecare serie cuprinzând câte 2 cursuri în diferite specialităţi medicale.
Cursurile vor fi susţinute de personalităţi marcante ale vieţii medicale dobrogene, ceea ce va ridica la un înalt nivel rezonanţa acestei manifestări.
Pentru a îmbina valoarea acestei manifestări  cu o atmosferă fascinantă, vă propunem participarea la  cursurile organizate în Malta, la Mellieha, o destinație care vă oferă atât frumusețe naturală, artă plastică și arhitecturală, dar și multe posibilități de divertisment. Aici totul este aproape, neașteptat și foarte accesibil. Atracțiile turistice precum Valletta, St. Julian’s, Paceville, Sliema, St. George Bay, Qawra, Buggiba, St. Paul’s Bay, Rabat, Mellieha și multe alte zone din Malta vă asteaptă să le descoperiți.
Vă așteptăm cu drag să participați la acest program de perfecționare în domenul medical.

 

Comitetul de organizare

 

COMITET ȘTIINȚIFIC
Prof.dr. Comşa Gh.Ionel
Prof.dr. Tica Vlad
Prof.dr. Stroia Valeria
Prof.dr. Tica Constantin
Prof.dr. Tode Viorel
Prof.dr. Lupescu Vasile
Dr. Paris Elena

COMITET DE ORGANIZARE
Dr. Dascăl Gabriela
S.l. dr. Grasa Catalin
Dr. Popovici Mirela
Dr. Ionescu Constantin
Androne Magda
Barbu Eugen

TEMATICA STIINTIFICĂ
Vor fi organizate 4 serii de cursuri  de perfecţionare,  fiecare cu o durată de 8 zile/7 nopți şi conţinând câte 2 cursuri:
Seria I : 02.09-09.09.2010;     Seria II: 09.09-16.09.2010;
Seria III: 16.09-23.09.2010;    Seria IV: 23.09-30.09.2010.
Informaţii detaliate referitoare la organizarea cursurilor precum si despre tematica ştiinţifică a acestora le puteti găsi pe site-ul:
www.cmr-ct.ro sau pe email: cmr_ct@yahoo.com sau tel: 0241-510098. Limba oficială a simpozionului este limba română.
Manifestarea va fi creditată cu 34 ore EMC

ÎNREGISTRAREA ŞI TAXĂ DE PARTICIPARE
Înscrierea la cursurile din cadrul Programului de Perfecţionare organizat de Colegiul Medicilor Constanţa pentru perioada august-septembrie 2010 se poate face prin completarea formularului de înscriere aflat în acest pliant sau descărcat de pe site-ul www.cmr-ct.ro şi trimiterea lui fie prin poşta împreună cu copiile documentelor din care să reiasă achitarea primei tranşe (50%) din taxa de înscriere pe adresa: Colegiul Medicilor din Judeţul Constanţa, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 31, Bl. L28, Ap. 62, Cod 900162, Constanta, fie în format electronic pe email pe adresa cmr_ct@yahoo.com.
Taxa de participare reprezintă echivalentul a  600 euro pentru participanţi şi 570 euro pentru însoţitori în lei la cursul Băncii Naţionale a României. Poate fi platită în 2 tranşe egale:
– până la 15.05 – 50% pentru seriile I şi II;
– până la 15.06 – 50% pentru seriile III şi IV;
– până la 15.07 – 50% pentru seriile I şi II;
– până la 25.07 – 50% pentru seriile III şi IV.

Atentie: Perioada de inscriere pentru serii II si III s-a prelungit pana pe 15.07.2010

Pentru situaţii ca: îmbolnăviri, pierderea locului de muncă, chemare în instanţă, calamităţi naturale, accidente – recomandăm încheierea poliţei de asigurare STORNO.  In cazul in care o persoana doreste sa fie cazata singura intr-o camera va plati un supliment de cazare in valoare de 95 euro.
Taxa se va plăti în contul RO80BREL060021240RO11001 deschis la Libra Bank Constanţa, CUI: 9862352 cu specificaţia: „pentru cursurile de perfectionare din Malta, numele participantului şi/sau însoţitorului şi numărul seriei în care s-a înscris”.
Reprezentantul CMR Constanţa vă va contacta în perioada 20-30 iulie 2010 pentru comfirmarea şi validarea înscrierii dvs., despre data începerii cursurilor şi seria în care v-ati înscris, iar în cazul în care locurile repartizate seriei respective ar fi deja ocupate să vi se pună la dispoziţie:
1. propunerea de alegerea a altei serii de cursuri;
2. returnarea a taxei achitate.
Taxa de participare include:
– transportul cu avionul Malta-București și retur – cursă charter (inclusiv taxe de aeroport) și transfer aeroport Malta – hotel Solana – aeroport Malta
– cazare în cameră dublă (7 nopţi) Hotel Solana 4* în stațiunea Mellieha, Malta cu un regim de masă „demipensiune tip bufet suedez (mic dejun și cină)”
– participarea la cursurile de perfecţionare, mapa cu diploma de participare, programul cursurilor şi ecuson;
– asistenţă turistică în limba română (iar în cazul excursiilor opționale prin personal calificat maltez vorbitor de limbă engleză iar reprezentantul nostru va asigura traducerea în limba română);
– nu este inclusă asigurarea medicală și Storno, băuturile la mese și alte servicii decât cele specificate.

CAZARE
Cazarea se va face în camere duble la hotelul Solana de 4 stele timp de 7 nopţi.
Hotelul este situat în inima celei mai pitoreşti staţiuni din Malta, pe strada principală, SOLANA este unul dintre cele mai bune hoteluri din Melieha, zonă recunoscută prin peisajul deosebit, dar şi pentru liniştea  oferită vizitatorilor săi. Este ideal pentru cei care doresc o vacanţă relaxantă, într-o staţiune liniştită, fără cluburi – doar restaurante, terase, magazine şi bănci, dar cu peisaje minunate.

PROGRAM SOCIAL – ÎNSOȚITORI
Programul este facultativ.
Aceste excursii vor fi organizate pe zile, pe parcursul intregului sejur.
Recomandam inscrierea la excursii din tara, intrucat:

  • este posibil ca  intrucat grupul e destul de mare, sa nu mai existe locuri exact la cei interesati, unele excursii avand un numar maxim de persoane pentru care se organizeaza;
  • exista si varianta sa apeleze fiecare in parte la agentiile locale care mai organizeaza acest tip de excursii, dar dezavantajele ar fi ca nu vor avea ghid in limba romana, de fapt folosesc soferii pe tip de ghid, autocarele lasa de dorit s.a.m.d.

JoiMALTA HARBOUR CRUISE – 30 EURO
Harbour Cruise ofera o panorama a capitalei Valletta si a celor trei orase medievale Birgu, Senglea si Cospicua. Se viziteaza cele doua mari porturi ale Maltei – Marsamxetto si Grand Harbour , in care pot fi admirate obiective turistice construite in vremea cavalerilor ioaniti.

Vineri VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLE MEGALITICE, SAT PESCARESC – ADULTI 35 EUR, COPII 25 EUR
BILETELE LA OBIECTIVE INCLUSE IN PRET (plimbarea cu barca nu este inclusa in pret – 7 euro / 3,5 euro pt. copii)
Prima lectie de geologie, preistorie dar si istorie. Vittoriosa este orasul cetate care a dus faima cavalerilor ioaniti dar si sediul inchizitiei papale (Vizita la Palatul Inchizitiei). Geologie; Grota Albastra, vizibila de pe faleza sau din barca (daca marea permite), similara cu cea din Capri. Preistorie; templele din Hagar Qim, unde primii oameni ce au locuit in Malta acum 7000 de ani au incantat zeii cu pietre ridicate spre cer. Apoi vom trece prin Marsaxlokk, cel mai mare sat pescaresc ce are legatura cu istoria Romaniei.

Sambata TURUL VALLETTA / MDINA / MOSTA – 45 EURO ( COPII 25 EURO )
Tur de forta in istoria insulei de la granita maritima dintre Occident si Orient dar si intre Europa si Africa. Istorie, politica, razboi, arta, stiinta, religie si contraste intre popoare si culturi. Trei orase, fiecare cu istoria lui.  Valletta oras modern dar vechi de peste 400 ani cu obiective: CoCatedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri si Gradinile Barrakka. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei, cu Catedrala Sf. Paul, si cetatea locuita, “Orasul Tacerii”. Aici veti recunoaste poate scene din filme ca “Gladiatorul” si “Contele de Monte Cristo”.  Vom incheia ziua cu Mosta, unde vom fi incantati de cea mai masiva constructie bisericeasca din Malta: Domul Bisericii Sf. Maria.

Sambata searaFESTA – 15 EURO
Maltezii sunt un popor care imbina obiceiuri vechi pagane cu sarbatori religioase. Fiecare orasel sau sat, chiar daca are doar 1000 de locuitori, are macar o zi pe timp de vara in care sarbatoresc un sfant sau un eveniment. Noi vom merge sa petrecem cu ei la aceaste sarbatori. Acolo veti vedea defilari cu fanfara, chioscuri cu bunatati, lumini, statui, procesiuni si focuri de artificii cum n-ati vazut vreodata.

Duminica – zi libera

Luni –  TURUL INSULEI GOZO – 60 EURO ( COPII 35 EURO )  – ( ferryboat si lunch inclus )
“ESENTELE TARI SUNT IN STICLUTE MICI”;  Aceeasi parere o veti avea dupa ce vom vizita mica insula GOZO. Dupa o introducere in mitologia greaca, la “apartamentul” frumoasei CALYPSO vom atinge urmatoarele obiective:
I: Biserica, basilica, facatoare de minuni “TA’ PINU”.
II: “FEREASTRA ALBASTRA”, unde marea si stanca ne vor da un spectacol de neuitat.
III: “CITADELA” cetate stil arab unde s-au aparat arabi, normanzi, ioaniti, britanici, dar si inchizitia din Roma.
IV: “GOLFUL NIMFELOR”, XLENDI, sat pescaresc, tronat de singurul izvor din Malta, din micul oras Fontana.

Marti TURUL MALTEI – CROAZIERA – 45 EURO ( COPII 30 EURO ) lunch inclus
O excursie relaxanta, care va va dezvalui frumusetea falezelor, grotelor si porturilor malteze, la care nu veti avea nevoie de asistenta turistica. Turul Maltei va va oferi si un pranz la bordul navei cand aceasta va fi ancorata in faimoasa Laguna Albastra din insula Comino. Aici veti avea ocazia sa innotati in cea mai cristalina apa a Mediteranei si sa va bucurati de soare pentru 2 ore cel putin.

MiercuriTURUL SICILIEI – 120 EURO (COPII 90 EURO) (catamaran inclus)
Vom traversa marea cu peste 60 km/ora, astfel in maxim 90min. ajungem in Pozzalo, port din sudul Siciliei, unde vom face o pauza de acomodare cu bunatatile cofetariei locale. Un autocar de 4 stele ne va indrepta pe coasta de Est spre Nordul insulei aproape de Messina, pentru a vizita perla Mediteranei; Taormina, cu frumoasele ei strazi, gradini si vestigii grecesti si romane. Apoi ne asteapta cel mai mare vulcan al europei Etna, unde vom poposi la 2000 de metri altitudine.

pdf-iconDescarca pliant Malta 2010

 

……

Descarca afis cursuri Malta 2010

 

 Comments are closed.